Nazad

Igrači automati

Igrači automati

U Coloseumu možete da uživate u šarenolikom izboru igara na jednom od 100 automata za igru, na kojima možete igrati sa gotovinom i tiketima u visini uloga od 0,01KM do 1,000KM.

Ponuđeni automati se dijele na:

 • Poker
 • Video slot
 • Automati sa više igara
 • Elektronski ruleti

Igra na automatima je vrlo zabavna i po pravilu jako jednostavna. Ipak, ukoliko neko pitanje ostane bez odgovora, pozivamo vas da se obratite našem osoblju.

Radno vrijeme:
0-24

Postoje različiti tipovi automata za igru.

Uputstva za igru su napisana na svakom automatu i to na engleskom jeziku. Na staklu ili ekranu automata za igru predstavljene su dobitne kombinacije, vrijednost igranja i broj žetona koji su potrebni za učešće u određenoj igri. Od 2009. godine uveden je najsavremeniji sistem koji se koristi na automatima za igru pod nazivom „ticket in, ticket out“ (TITO), koji umjesto žetona, podrazumijeva korištenje tiketa sa određenom vrijednošću kredita.

Isplata dobitaka

Manje dobitke (do 400,00 KM) isplaćuju sami automati u tiketima, a veće dobitke isplaćuje u gotovini osoblje kasina.

Slot i video automati za igru

Počnete igrati tako što ubacite tiket ili novac u vrijednosti koja je označena na automatu. Pritiskom na tipku "bet one credit" ili "play max credit" odredite visinu svog uloga i nakon toga pritisnete tipku za početak igre "spin reel". Igra počne okretanjem kolutova. Kada se kolutovi zaustave, igra je završena. Kombinaciju koju ste dobili upoređujete sa dobitnim kombinacijama koje su ispisane na automatu. Ako ste dobili pobjedničku kombinaciju, onda tipkom "cash out" zahtijevate isplatu dobitka, ili se odlučite da dobitak uložite u kredit i nastavite igru.

Automati za igranje video pokera

Video poker je automat za igranje koji oponaša Draw poker, najpoznatiju igru na svijetu sa 52 karte. Igru počnete tako što ubacite tiket, odnosno novac u vrijednosti koja je označena na automatu. Pritiskom na tipku "bet one credit" ili "play max credit" odredite visinu vašeg uloga i pritisnete tipku "deal" odnosno "draw" za početak igre. Pred vama je odluka koju ili koliko između pet karata želite zadržati ili zamijeniti. Nad zadržanom kartom zasvijetli natpis "held". Pritiskom na tipku "hold" odnosno "cancel" možete mijenjati vašu odluku. Ako ponovo pritisnete tipku "deal" odnosno "draw" zamijeniće se sve karte koje niste zadržali. Igra je tada završena. Njen rezultat odnosno vaš dobitak zavisi od zadnje kombinacije karata. Ako imate dobitnu kombinaciju, imate opciju da udvostručite vaš iznos dobitka pritiskom tipke "double up" ili pritisnite tipku "cash out" za isplatu dobitka u tiketu ili u gotovini.